TEST | ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 | 7. Απαντήσεις και Επεξηγήσεις

TEST | ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 | Απαντήσεις και Επεξηγήσεις


1. "Μπορούμε να μετακινήσουμε μια γραμμή εργαλείων και να αλλάξουμε τη σειρά που έχει στις καρτέλες, κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σύροντας στη νέα της θέση."
Σωστή Απάντηση: ΣΩΣΤΟ

Επεξήγηση:
Μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τη θέση μιας γραμμής εργαλείων σύροντάς την στην επιθυμητή θέση, κρατώντας το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πατημένο.


2. "Το Rhino παρέχει άλλη μια βοηθητική εργαλειοθήκη, την Pop-Up. Για να την εμφανίσουμε πατάμε μια φορά τη ροδέλα του ποντικιού."
Σωστή Απάντηση: ΣΩΣΤΟ
Επεξήγηση:
Η Pop-Up toolbar εμφανίζεται ακριβώς πατώντας τη ροδέλα (μεσαίο πλήκτρο) του ποντικιού.


3. "Αν μετακινήσουμε το δείκτη του ποντικιού πάνω σε ένα εικονίδιο εντολής και κρατήσουμε πατημένο το πλήκτρο Ctrl του πληκτρολογίου, θα εμφανιστεί μια επισήμανση “Copy Link”. Στη συνέχεια σύροντας με κρατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού, μπορούμε να αντιγράψουμε το εικονίδιο στη βοηθητική εργαλειοθήκη."
Σωστή Απάντηση: ΣΩΣΤΟ
Επεξήγηση:
Η αντιγραφή εικονιδίων από μια εργαλειοθήκη σε άλλη γίνεται κρατώντας το πλήκτρο Ctrl και σύροντας το εικονίδιο στη νέα θέση.


4. "Μετακινώντας το δείκτη του ποντικιού σε ένα περιθώριο μιας γραμμής εργαλείων, παρατηρούμε πως αλλάζει μορφή σε βέλος διπλής κατεύθυνσης. Με αυτό τον τρόπο, κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σύροντας από εκείνο το σημείο, αλλάζουμε το πλάτος ή το ύψος της εργαλειοθήκης."
Σωστή Απάντηση: ΣΩΣΤΟ
Επεξήγηση:
Η αλλαγή μεγέθους μιας εργαλειοθήκης γίνεται ακριβώς με αυτόν τον τρόπο, σύροντας τα περιθώριά της με το ποντίκι.


5. "Πατώντας στην παλέτα Layers, εμφανίζουμε τα υπάρχοντα Layers του αρχείου, καθώς και τις ρυθμίσεις τους."
Σωστή Απάντηση: ΣΩΣΤΟ
Επεξήγηση:
Η παλέτα Layers εμφανίζει όλα τα επίπεδα του τρέχοντος αρχείου και τις σχετικές ρυθμίσεις (ορατότητα, κλείδωμα, κτλ).


6. "Η κάθε μια από τις παλέτες περιέχει ρυθμίσεις και παραμέτρους για συγκεκριμένους τομείς που αφορούν το project στο οποίο εργαζόμαστε, αλλά και τα αντικείμενα που περιέχονται."
Σωστή Απάντηση: ΣΩΣΤΟ
Επεξήγηση:
Κάθε παλέτα (π.χ. Layers, Properties, Materials) παρέχει εργαλεία και ρυθμίσεις για διαφορετικούς τομείς του project και των αντικειμένων του.


7. "Για να προσθέσουμε νέες στο περιβάλλον εργασίας, πατάμε με δεξί πάτημα του ποντικιού σε μια από τις υπάρχουσες γραμμές εργαλείων και μεταβαίνουμε στην επιλογή Show Toolbars."
Σωστή Απάντηση: ΣΩΣΤΟ
Επεξήγηση:
Η προσθήκη ή επανεμφάνιση γραμμών εργαλείων γίνεται μέσω της επιλογής "Show Toolbars" μετά από δεξί κλικ σε κάποια υπάρχουσα εργαλειοθήκη.

Επόμενο μάθημα / άσκηση