3. Απάντηση Βήμα-Βήμα

Ερώτηση: Ανοίξτε το αρχείο Lines του κεφαλαίου και σχεδιάστε την κάτοψη.


Απάντηση:

  1. Με ανοιχτή την εφαρμογή του SketchUp, εντοπίστε το επιθυμητό αρχείο και ανοίξτε το.
  2. Για να σχεδιάσουμε την κάτοψη, θα ενεργοποιήσουμε την εντολή Line, θα ξεκινήσουμε πρώτα από το εξωτερικό περίγραμμα, ώστε στη συνέχεια να μπούμε στα εσωτερικά στοιχεία της κάτοψής μας.
  3.  Θα κάνουμε κλικ στο σημείο που θέλουμε να ξεκινήσουμε την σχεδίαση, βλέπουμε ότι ο εξωτερικός τοίχος οριζόντια, έχει 7 μέτρα μήκος, άρα θα πληκτρολογήσουμε 7, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούμε στο πεδίο κάτω δεξιά και πατάμε enter.
  4. Το κάθετο τμήμα του τοίχου, είναι 4,5 άρα δίνουμε κατεύθυνση, πληκτρολογούμε 4,5 και πατάμε enter.
  5.  Εκ νέου, δίνουμε κατεύθυνση προς τα αριστερά, άρα πληκτρολογούμε 7 πατάμε enter και κλείνουμε.
  6.  Βλέπουμε ότι έχουμε σχεδιάσει το εξωτερικό περίγραμμα του μοντέλου μας. Θέλουμε να σχεδιάσουμε το πάχος του εξωτερικού τοίχου, βλέπουμε ότι έχει πάχος 0,2 μέτρα, άρα θα κάνουμε κλικ στο επιθυμητό σημείο στην αριστερή γωνία, θα δώσουμε κατεύθυνση, θα πληκτρολογήσουμε 0,2 και πατάμε enter.
  7. Στο σημείο που έχει δημιουργηθεί η γραμμή και γίνεται η έλξη, κάνουμε κλικ δίνουμε κατεύθυνση προς τα κάτω, πληκτρολογούμε 0,2 και πατάμε enter. Από το συγκεκριμένο σημείο θα ξεκινήσει η σχεδίαση των εσωτερικών τοίχων.
  8.  Άρα αφού το μέγεθος του τοίχου σαν σύνολο οριζόντια είναι 7, βάζοντας τα πάχη των τοίχων 0,2 θα κάνουμε την αφαίρεση, άρα εμείς έχουμε ένα μέγεθος 6,6 και πατάμε enter.
  9.   Αντίστοιχα, προς τα κάτω, εφόσον το μέγεθος είναι 4,5 τα πάχη των τοίχων 0,2 πληκτρολογούμε 4,1 πατάμε enter. Είτε πληκτρολογούμε την τιμή, ή κλείνουμε την γραμμή και δημιουργείται το εσωτερικό κομμάτι του εξωτερικού τοίχου.
  10. Ενεργοποιούμε την εντολή Select, επιλέγουμε το τμήμα που δεν χρειαζόμαστε και πατάμε το πλήκτρο Delete.
  11.  Ενεργοποιούμε εκ νέου, την εντολή Line, κάνουμε κλικ στην εσωτερική γωνία του τοίχου, δίνουμε κατεύθυνση προς τα κάτω, 1,33 και πατάμε enter.
  12.  Στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το ευθύγραμμο τμήμα, κάνουμε κλικ, δίνουμε κατεύθυνση 4,8 δίνουμε κατεύθυνση προς τα πάνω και πατάμε enter, κλείνουμε τη γραμμή πληκτρολογώντας 1,33 και πατάμε enter ή απλά κάνουμε κλικ για να κλείσει ο τοίχος.
  13.  Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, κάνουμε κλικ, δίνουμε το πάχος του τοίχου, προς τα δεξιά 0,15 και πατάτε enter, κλικ δίνουμε κατεύθυνση προς τα κάτω, πληκτρολογoύμε 1,33  και πατάμε enter ή απλά κάνουμε κλικ για να κλείσει ο τοίχος.
  14.  Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, κάνουμε κλικ, δίνουμε το πάχος του τοίχου, προς τα δεξιά, 0,15 και το βλέπουμε, άρα 0,15 enter κάνουμε κλικ, δίνουμε κατεύθυνση προς τα κάτω, πληκτρολογούμε 1,48 σύμφωνα και με το πάχος του και το κλείνουμε.
  15. Για να δημιουργήσουμε τα ανοίγματα, βλέπουμε ότι δεν έχουμε κάποια μέτρηση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο Tape, με το εργαλείο Tape κάνουμε κλικ στο επιθυμητό σημείο   και κλικ στο άλλο σημείο που θέλουμε να μετρήσουμε, βλέπουμε την προεπισκόπηση και το μέγεθος, στο κάτω τμήμα του πεδίου. 
  16.  Άρα μέχρι το άνοιγμά μας είναι 0,79 ενώ το μέγεθος του ανοίγματος είναι 0,89. Ενεργοποιούμε την εντολή Line δίνουμε κατεύθυνση προς τα δεξιά, 0,79 enter, κάνουμε κλικ και κλίνουμε το μέγεθό μας, αντίστοιχα 0,89 enter και κλίνουμε το μέγεθος.
  17.  Ενεργοποιούμε την εντολή Tape η απόσταση από το ένα άνοιγμα στο άλλο είναι 1,56 και το άλλο μέγεθος 0,8, άρα ενεργοποιούμε την εντολή Line, δίνουμε κατεύθυνση προς τα δεξιά, 1,56 enter, κλείνουμε, ενεργοποιούμε Line πάλι δίνουμε 0,8 enter επιλέγουμε και κλείνουμε.
  18. Μεταφερόμαστε στα κάτω τμήματα, των εσωτερικών στοιχείων, κάνουμε κλικ, η απόσταση προς τα πάνω είναι 2,05 enter, εκ νέου κλικ, σύρουμε προς τα δεξιά 2,3 enter και κλείνουμε τον τοίχο. Το πάχος είναι 0,15 άρα κάνουμε κλικ δίνουμε κατεύθυνση, προς τα δεξιά 0,15 enter, επιλέγουμε δίνουμε κατεύθυνση προς τα πάνω, το μέγεθος είναι τώρα σύμφωνα με το πάχος 2,2 enter και κλείνουμε.
  19.  Αντίστοιχα παίρνουμε το Tare, μετράμε την απόσταση, μέχρι το άνοιγμα είναι, 0,61 και το μέγεθος τους ανοίγματος είναι 0,61, άρα, ενεργοποιούμε την εντολή Line κάνουμε κλικ δίνουμε κατεύθυνση και πληκτρολογούμε 0,61 και πατάμε enter.
  20. Αντίστοιχα παίρνουμε το Tare, μετράμε την απόσταση, μέχρι το άνοιγμα είναι, 0,61 και το μέγεθος τους ανοίγματος είναι 0,61, άρα, ενεργοποιούμε την εντολή Line κάνουμε κλικ δίνουμε κατεύθυνση και πληκτρολογούμε 0,61 και πατάμε enter.   Συνεχίζουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την κάτοψη, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα. 

Video Απάντηση: Δείτε την παρακάτω video απάντηση για την ερώτηση.

Επόμενο μάθημα / άσκηση  
Question Box: Απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

0 Ερωτήματα