4. Απάντηση Βήμα-Βήμα

Ερώτηση: Ανοίξτε το αρχείο Line_katopsi και σχεδιάστε την κάτοψη. Χρησιμοποιούμε το εργαλείο Lines για να σχεδιάσουμε το μοντέλο και το εργαλείο Tape Measure για να μετρήσουμε τις αποστάσεις του σχεδίου. Για να σχεδιάσουμε την κάτοψη, θα ακολουθήσουμε τα βήματα της προηγούμενης άσκησης. 

Tape Measure:

Μέτρημα Απόστασης:

κλικ στο πρώτο σημείο σύρουμε οριζόντια ως το δεύτερο σημείο:

κλικ στο πρώτο σημείο σύρουμε κάθετα ως το δεύτερο σημείο:




Απάντηση:

  1. Με ανοιχτή την εφαρμογή του SketchUp, εντοπίζουμε το επιθυμητό αρχείο και το ανοίγουμε File/Open.
  2. Χρησιμοποιούμε το εργαλείο Lines για να σχεδιάσουμε το μοντέλο και το εργαλείο Tape Measure για να μετρήσουμε τις αποστάσεις του σχεδίου. Για να σχεδιάσουμε την κάτοψη, θα ακολουθήσουμε τα βήματα της προηγούμενης άσκησης.
  3. Αρχικά θα ενεργοποιήσουμε το εργαλείο Tape Measure Tool, ώστε να μετρήσουμε τις απαραίτητες πλευρές για να τις σχεδιάσουμε.
  4. Κάνουμε κλικ στο πρώτο σημείο, κάνουμε κλικ στο δεύτερο σημείο και βλέπουμε ότι είναι 10 μέτρα, αντίστοιχα η κάθετη είναι 8 μέτρα.
  5. Ενεργοποιούμε την εντολή Line, καθορίζουμε με κλικ το πρώτο σημείο, δίνουμε κατεύθυνση, πληκτρολογούμε την τιμή 10,δίνουμε κατεύθυνση προς τα κάτω,  βλέπουμε την καθετότητα πληκτρολογούμε την τιμή 8 και πατάμε enter, δίνουμε την τιμή 10 και πατάμε enter, τέλος κάνουμε κλικ, για να κλείσουμε το σχέδιό μας.
  6. Αν για οποιοδήποτε λόγο, η γκρι επιφάνεια σας ενοχλεί κατά την σχεδίαση, μπορείτε, είτε να κάνετε κλικ στο εργαλείο Select ένα κλικ μέσα στην επιφάνεια για να την επιλέξετε και στη συνέχεια να πατήσετε Delete, ή να μεταφερθείτε στο μενού View/Face Style/Shaded With Textures να μην φαίνονται οι σκιές και να ενεργοποιήσετε το Wireframe για να φαίνεται το δικτύωμα των γραμμών.
  7. Ενεργοποιήσουμε το εργαλείο Tape Measure Tool, ώστε να μετρήσουμε την απόσταση του εσωτερικού του τοίχου, βλέπουμε ότι είναι 0,3, η απόσταση μέχρι την απέναντι πλευρά 9,4 και η κάθετη πλευρά 7,4.
  8. Ενεργοποιούμε την εντολή Line, μεταφερόμαστε στο δικό μας σχήμα, κάνουμε κλικ δίνουμε κατεύθυνση 0,3 ώστε να εντοπίσουμε το σημείο, προς τα κάτω 0,3 enter R κατεύθυνση προς τα δεξιά 9,4 enter 7,4 enter 9,4 enter και κλείνουμε το σχέδιό μας.
  9. Επιλέγουμε το Select, επιλέγουμε την γραμμή που δεν χρειαζόμαστε και Delete.
  10. Για να δημιουργήσουμε τους εσωτερικούς τοίχους, ενεργοποιήσουμε το εργαλείο Tape Measure Tool, μετράμε την απόσταση, είναι 2 και το κάθετο 3,7 άρα ενεργοποιούμε Line , κάνουμε κλικ δίνουμε κατεύθυνση δίνουμε 2 enter, εντοπίζουμε το σημείο, δίνουμε 3,7 enter και κλείνουμε. Με το Tape Measure Tool, μετράμε το εσωτερικό πάχος είναι 0,2. Ενεργοποιούμε τη Γραμμή Line κάνουμε κλικ 0,2 enter, εντοπίζουμε το σημείο, η απόσταση ήταν 3,7 άρα με το αντίστοιχο 3,9 enter και κλείνουμε. Σβήνουμε όποια γραμμή χρειάζεται για να δημιουργήσουμε τα κενά, επιλέγοντάς την και πατώντας delete.
  11. Για το άνοιγμα του εσωτερικού τοίχου, επιλέγουμε το εργαλείο Tape Measure Tool, θα μετρήσουμε τις αποστάσεις, 0,2 & 1,2, συνεπώς ενεργοποιούμε το Line κάνουμε κλικ δείχνουμε κατεύθυνση 0,2 enter επιλέγουμε κλείνουμε. Δίνουμε κατεύθυνση 1 και κλείνουμε με την ίδια διαδικασία, ολοκληρώνετε το σχέδιο. 




Video Απάντηση: Δείτε την παρακάτω video απάντηση για την ερώτηση.

5.4.pdf
Επόμενο μάθημα / άσκηση  
Question Box: Απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

0 Ερωτήματα