O περιορισμός Ευθύνης και Ευθύνη Χρήστη τροποποιήθηκαν στις: 27/01/2021


Η www.face2face.gr δύναται να τροποποιεί ή/και αναστέλλει ή και διακόπτει οποιαδήποτε στιγμή, περιστασιακά ή οριστικά, τμηματικά ή ολοκληρωτικά, την ιστοσελίδα www.face2face.gr και το περιεχόμενο αυτής καθώς και να αναβαθμίζει ή/και να διορθώνει ή/και να τροποποιεί τις πληροφορίες και τα δεδομένα που διατίθενται μέσω της εν λόγω ιστοσελίδας με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτής, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.


Η www.face2face.gr δεν ευθύνεται για τυχόν απαιτήσεις νομικής φύσεως ή/και για τυχόν αξιώσεις αναφορικά με οποιουδήποτε είδους ζημία, άμεσης ή έμμεσης, που ενδέχεται να υποστούν επισκέπτες/ χρήστες της ιστοσελίδας www.face2face.gr ή τρίτοι εξαιτίας τυχόν δυσλειτουργίας ή αδυναμίας παροχής των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτής ή εξαιτίας κακόβουλης ή μη ενέργειας ή/και παρέμβασης τρίτων στη λειτουργία, τους συνδέσμους και στα δεδομένα και υπηρεσίες που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας www.face2face.gr.


Η www.face2face.gr λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για τη συνεχή βελτίωση και ενημέρωση των υπηρεσιών που προσφέρει καθώς και για την παρεμπόδιση τυχόν κακόβουλου λογισμικού, ιών, ή άλλων επιβλαβών προγραμμάτων αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που είναι συμβατά με τα τρέχοντα πρότυπα. Ωστόσο, δεδομένης της δομής του Διαδικτύου, η www.face2face.gr δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκείς εγγυήσεις όσον αφορά στην παντελή έλλειψη τέτοιου κακόβουλου λογισμικού. Για το λόγο αυτό εναπόκειται αποκλειστικά στην ευθύνη του επισκέπτη/χρήστη να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία του από τυχόν κακόβουλο λογισμικό εγκαθιστώντας τα κατάλληλα προγράμματα καταπολέμησης επιβλαβών ενεργειών και ιών.


Η www.face2face.gr αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη για οτιδήποτε τυχόν προκύψει και οφείλεται σε χρήση της ιστοσελίδας www.face2face.gr που γίνεται σε αντίθεση με τους όρους χρήσης που περιγράφονται στο παρόν.


Οι επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας www.face2face.gr αποδέχονται/δεσμεύονται ότι δεν θα χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα ή/και τις υπηρεσίες της για αποστολή, ανάρτηση, δημοσίευση, ηλεκτρονική αποστολή (e-mail) ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό ή αποτελεί παραβίαση του απορρήτου τρίτου, δείχνει εμπάθεια, ή εκφράζει φυλετικές, εθνικές ή άλλες διακρίσεις,ή που δύναται να είναι επιβλαβές για ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο. Επιπλέον, κάθε επισκέπτης/χρήστης δεν δικαιούται να παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, ή ό,τι άλλο ενδέχεται να εμπίπτει στην έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας και των προσωπικών δεδομένων. Κάθε επισκέπτης/χρήστης απαγορεύεται να μεταχειρίζεται κακόβουλα και παράτυπα το περιεχόμενο και τα δεδομένα της www.face2face.gr αποσκοπώντας στην προώθηση ή/και διάδοση ιών ή άλλων αντίστοιχων λογισμικών, κωδίκων, αρχείων ή προγραμμάτων με σκοπό τη διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού της www.face2face.gr ή υλικού υπολογιστών. Η ευθύνη του επισκέπτη/χρήστη είναι αντικειμενική και δεν εξαρτάται από το εάν προβαίνει στις ενέργειες αυτές καλόπιστα. Επομένως, υποχρεούται να μην προβαίνει σε ενέργειες αντίθετες με τις διατάξεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και να απέχει από οτιδήποτε δύναται να προκαλέσει βλάβη σε τρίτους χρήστες ή μη.


 


Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων


Τα πακέτα σεμιναρίων eLearning από την ιστοσελίδα www.face2face.gr ΔΕΝ συνοδεύονται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων από την ημερομηνία έναρξης της υπηρεσίας. ΔΕΝ επιστρέφεται στον πελάτη το πόσο της συνδρομής του επειδή περιλαμβάνει πρόσθετα έξοδα (όπως προμήθειες τρίτων ή προμήθειες τραπεζών ή πιστωτικών καρτών) το ποσό της συνδρομής ΔΕΝ επιστρέφεται στον Πελάτη. Καμία επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται μετά το πέρας της έναρξης της συνδρομής.


Σε περίπτωση που ο πελάτης απέκτησε κωδικό για δωρεάν κατοχύρωση ή ανανέωση σεμιναρίου eLearning, για το οποίο έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης, η συνολική αξία ανανέωσης δεσμεύεται από το τελικό ποσό προς επιστροφή.


Οποιαδήποτε παραβίαση όρου του παρόντος θεωρείται ικανή να οδηγήσει σε μη επιστροφή οποιουδήποτε ποσού προς τον πελάτη.


 


Προσωπικά Δεδομένα


Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη της ιστοσελίδας www.face2face.gr υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που εκτίθενται στο παρόν καθώς και στις ισχύουσες διατάξεις για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στις κανονιστικές πράξεις και οδηγίες της Ελληνικής Αρχής για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπως επίσης και στην ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως εκάστοτε ισχύει


Η www.face2face.gr ενεργεί σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις ενώ οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική σχετική ρύθμιση ή τροποποίηση της πολιτικής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων θα αναρτάται στην παρούσα τοποθεσία. Σε κάθε περίπτωση η www.face2face.gr διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο.


Συνεπώς, οι παρόντες όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναθεωρούνται και να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. Οι χρήστες της ιστοσελίδας www.face2face.gr παρακαλούνται να ελέγχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους εν λόγω όρους για τυχόν αλλαγές, καθώς η χρήση της ιστοσελίδας www.face2face.gr συνεπάγεται ότι αποδέχονται όλες τις ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτών.


Η www.face2face.gr συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/ χρηστών της ιστοσελίδας www.face2face.gr , μόνο όταν αυτοί οι ίδιοι εκουσίως τα παρέχουν με σκοπό την παροχή των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά.


Προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποια συναλλαγή ο χρήστης/πελάτης πρέπει να κάνει εγγραφή στο σύστημά μας κατά την οποία είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν κάποια προσωπικά στοιχεία : όνομα χρήστη (username), ονοματεπώνυμο (για φυσικά πρόσωπα), διεύθυνση (οδός, πόλη, περιφέρεια, ταχυδρομικός κώδικας, χώρα), ένα τηλέφωνο και ένα e-mail επικοινωνίας. Παράλληλα, μπορούν να συμπληρωθούν προαιρετικά κάποια στοιχεία όπως όνομα εταιρείας και ο αριθμός ΑΦΜ.


Η www.face2face.gr δεν συλλέγει και δεν πρόκειται να ζητήσει από το χρήστη πληροφορίες σχετικές με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως δεδομένα που αφορούν φυλετική ή εθνική προέλευση, πολιτικά φρονήματα, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τυχόν συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, δεδομένα υγείας, κοινωνικής πρόνοιας ή δεδομένα που αφορούν την ερωτική ζωή ή ποινικές διώξεις ή καταδίκες καθώς και τυχόν συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις.


Η www.face2face.gr δε θα διαθέτει σε τρίτους ούτε προβαίνει σε διαβίβαση ή με άλλο τρόπο δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών. Η www.face2face.gr υπέχει κάθε σχετική ευθύνη αναφορικά με την επεξεργασία των δεδομένων που συλλέγει ως υπεύθυνος επεξεργασίας και δικαιούται να τα διαβιβάζει στον εκάστοτε εκτελούντα την επεξεργασία, ο οποίος δρα για λογαριασμό της, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Ο χρήστης παραχωρώντας προσωπικά του δεδομένα, συγκατατίθενται στην επεξεργασία των δεδομένων αυτών και συγκεκριμένα στην τήρηση αρχείου για τη διευκόλυνση της παροχής των υπηρεσιών της www.face2face.gr. Η www.face2face.gr δεν δύναται να διαβιβάζει ή δημοσιοποιεί προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/ χρηστών της ιστοσελίδας www.face2face.gr σε τρίτους, που δε σχετίζονται με την ίδια, χωρίς τη συγκατάθεσή του επισκέπτη/ χρήστη, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και μόνο προς τις αρμόδιες αρχές.


Η www.face2face.gr, σύμφωνα με τα ως άνω οριζόμενα, είναι δυνατόν να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι επισκέπτες/ χρήστες για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών.


Ο χρόνος επεξεργασίας των δεδομένων ορίζεται ως ο αναγκαίος για την παροχή των υπηρεσιών μέσω της www.face2face.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο επισκέπτης/ χρήστης δύναται να επικοινωνεί με τον εκάστοτε διαχειριστή της σελίδας www.face2face.gr προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του δεδομένου ή/και να προβεί σε διόρθωση του δεδομένου αυτού, σε αλλαγή/τροποποίησή του ή να ζητήσει τη διαγραφή του.


Προσωπική ασφάλεια αποτελεί το Όνομα Χρήστη (username) που δίνει ο πελάτης όταν γίνεται μέλος της σελίδας www.face2face.gr καθώς και ο Κωδικός Χρήστη (password). Κάθε φορά που καταχωρούνται τα στοιχεία αυτά παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά στοιχεία του πελάτη. Για αυτό το λόγο, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να φυλάσσονται καλά ώστε να μην κινδυνεύσουν να πέσουν σε χέρια τρίτων. Για την ασφάλειά τους, θα πρέπει οι πελάτες να χειρίζονται όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα. Παρέχεται η δυνατότητα μεταβολής του Κωδικού Χρήστη όσο συχνά επιθυμεί ο πελάτης, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία του μέσω των ανωτέρω στοιχείων και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητας τους από τρίτα πρόσωπα.


Σε περίπτωση που ο πελάτης ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασής του στο σύστημα της www.face2face.gr (Κωδικός Χρήστη) μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχετική επιλογή. Με αυτήν την επιλογή ο πελάτης έχει την δυνατότητα να ενεργοποιήσει έναν νέο, για λόγους ασφαλείας, κωδικό τον οποίο μπορεί να τροποποιήσει μετά την είσοδό του στο σύστημα. Η δυνατότητα ενεργοποίησης παρέχεται στον πελάτη μέσω ενός e-mail που αποστέλλεται από την www.face2face.gr στο δηλωμένο e-mail επικοινωνίας και στο οποίο υπάρχει link επιβεβαίωσης της ενεργοποίησης του νέου κωδικού. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του Κωδικού Χρήστη θα πρέπει να προβείτε σε άμεση αλλαγή του ή/και ενημέρωση της www.face2face.gr. Σε κάθε περίπτωση, η www.face2face.gr, δεν ευθύνεται για την χρήση του Κωδικού Χρήστη από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.


Η www.face2face.gr λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για τη διασφάλιση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που λαμβάνει ή έχει στην κατοχή της μέσω συστημάτων κρυπτογράφησης και σύγχρονες πρακτικές αποθήκευσης και επεξεργασίας. Ενδεικτικά λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αλλοίωση ή αποκάλυψη ή καταστροφή των δεδομένων αυτών, ενώ η πρόσβαση στα δεδομένα αυτά περιορίζεται σε πρόσωπα που δρουν για λογαριασμό της www.face2face.gr ή/και ως εκτελούντες την επεξεργασία σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.


GDPR (General Data Protection Regulation)


Ο GDPR τίθεται σε ισχύ από 25 Μαίου 2018 «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» [Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 ΤΟΥ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 .


Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation – GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζει μέτρα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και διαθεσιμότητα των προσωπικών δεδομένων. Καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο οι οργανισμοί θα διαχειρίζονται τα δεδομένα των υπαλλήλων, πελατών και συνεργατών τους και αφορά όλα τα πρόσωπα που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη (Economic European Area – EEA).


Ως προσωπικά δεδομένα θεωρείται κάθε τύπος πληροφορίας που μπορεί, άμεσα ή έμμεσα, να ταυτοποιήσει ένα πρόσωπο ανεξάρτητα με το εάν σχετίζεται με την προσωπική, επαγγελματική ή δημόσια ζωή του. Μπορεί να είναι ένα όνομα, μια φωτογραφία, μια διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τραπεζικά δεδομένα, λεπτομέρειες επαγγελματικής απόδοσης, αγορές, ΑΦΜ, εκπαίδευση, όνομα χρήστη ή ip διεύθυνση ηλεκτρονικού υπολογιστή και πολλά άλλα.


Η www.face2face.gr διατηρεί κρυπτογραφημένα τα δεδομένα των πελατών της (SSL) καθόλη την περιήγηση τους στις σελίδες-υποσέλιδα της www.face2face.gr


Ο πελάτης χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της www.face2face.gr συναινεί και αυτομάτως εξουσιοδοτεί την www.face2face.gr μέσω των συστημάτων που διαθέτει (φόρμα παραγγελιών, φόρμες newsletter, κλπ) να συλλέγει τα προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται (e-mail, ονοματεπώνυμο, κλπ) για την ολοκλήρωση της ενέργειας που επιθυμεί ο πελάτης. Η συναίνεση και η εξουσιοδότηση δίνεται αυτόματα από από την αποδοχή των όρων χρήσης ή σε πεδία που θα δηλώσει ο πελάτης αυτοβούλως τα στοιχεία του (πχ καταχώρηση του e-mail σε φόρμα newsletters).


Η www.face2face.gr ΔΕΝ κοινοποιεί τα δεδομένα που διατηρεί σε τρίτους παρά μόνο σε ανώτατες εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές αν και εφόσον αυτά ζητηθούν με επίσημο και νόμιμο τρόπο.


Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει, να δει ή να διαγράψει τα δεδομένα που βρίσκονται αποθηκευμένα στην www.face2face.gr εφόσον αποστείλει e-mail στο [email protected], ζητώντας την συγκεκριμένη ενέργεια. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται ΜΟΝΟ από το δηλωμένο e-mail του ιδιοκτήτη που έχει καταχωρηθεί στην έναρξη της συνεργασίας του πελάτη με την www.face2face.gr. Σε περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει διαγραφή των στοιχείων του θα πρέπει να γνωρίζει ότι βάσει φορολογικού νόμου τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα τιμολόγησης της www.face2face.gr ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ. Θα διαγραφούν από το site www.face2face.gr, αλλά δεν μπορούν να διαγραφούν από το σύστημα τιμολόγησης.


Τα στοιχεία του πελάτη ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν (re-marketing) από την www.face2face.gr και ΜΟΝΟ για ενημέρωση του πελάτη ανά διαστήματα για προσφορές προϊόντων ή υπηρεσιών ή για ενημέρωση ασφαλείας προς την υπηρεσία που έχει αγοράσει από την www.face2face.gr (πχ κακόβουλη ενέργεια προς το site του από τρίτο πρόσωπο).


Σε περίπτωση που διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα (ή υπάρχει υπόνοια διαρροής) από κενό ασφαλείας του συστήματος της www.face2face.gr ή από μη εξουσιοδοτημένη χρήση (hacking) τότε η www.face2face.gr υποχρεούται να ενημερώσει μέσα σε 72 ώρες την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Ο πελάτης εισέρχεται στο site της www.face2face.gr και για να ενεργοποιήσει ή ανανεώσει ή αγοράσει ή επικοινωνήσει για ένα προϊόν ή υπηρεσία θα πρέπει να συμπληρώσει τις σχετικές φόρμες – αιτήσεις που υπάρχουν. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται δυναμικά στο σύστημα της www.face2face.gr και χρησιμοποιούνται από την www.face2face.gr ώστε να ολοκληρωθεί η ενέργεια που έχει ζητήσει μέσω των φορμών αυτών ο πελάτης (πχ call me back, ανανέωση υπηρεσίας, κλπ).


Κατά την είσοδο του πελάτη στο site της www.face2face.gr καταγράφεται δυναμικά και αυτόματα η IP του στα logs του server η οποία αξιοποιείται εσωτερικά από την www.face2face.gr ΜΟΝΟ για στατιστικούς λόγους (μηνιαίες επισκέψεις πελατών, χώρα προέλευσης, κλπ).


Σε περίπτωση κακόβουλης ενέργειας (ή έστω υπόνοιας) κατάχρησης IP από τρίτους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες (spam, hacking, Κλπ), η www.face2face.gr διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει προσωρινά ή μόνιμα την ή τις IP διευθύνσεις ή ολόκληρο το εύρος διευθύνσεων (mask).


Η σελίδα www.face2face.gr περιλαμβάνει συνδέσμους («links») προς άλλους διαδικτυακούς τόπους οι οποίοι βρίσκονται υπό την ευθύνη τρίτων φορέων (φυσικών ή νομικών προσώπων). Σε καμία περίπτωση η www.face2face.gr δεν υπέχει ευθύνη για τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους οποίους ακολουθούν οι εν λόγω διαδικτυακοί τόποι.


Χρήση Cookies


Η www.face2face.gr χρησιμοποιεί αλφαριθμητικά αρχεία αναγνώρισης (cookies) για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαικής Ένωσης που είναι απαραίτητη. Τα coοkies είναι απαραίτητα αρχεία προκείμενου να διευκολύνουν συγκεκριμένες λειτουργίες της σελίδας μας, καθώς διασφαλίζουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της.


Τα coοkies είναι μικρά αβλαβή αρχεία (Text files), τα οποία αποστέλλονται και αποθηκεύονται προσωρινά στο υπολογιστή του χρήστη δίνοντας τη δυνατότητα σε ηλεκτρονικές σελίδες όπως η www.face2face.gr , να επικοινωνούν με τον χρήστη αναγνωρίζοντας αυτόν μετά από συχνή χρήση και διευκολύνοντας την πρόσβαση του σε αυτή και τις συναλλαγές του. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συλλογή δεδομένων, τα οποία επίσης βελτιστοποιούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας


Η www.face2face.gr (όπως προβλέπει η νομοθεσία και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες) οφείλει να ενημερώνει τους επισκέπτες αυτού του ιστότοπου για την αποδοχή ή μη των cookies κατά την είσοδο τους στο site www.face2face.gr


Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και ότι συναινείτε βάσει της νέας Ευρωπαϊκής οδηγίας GDPR. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε με τους όρους αυτούς τότε παρακαλούμε αποχωρήστε από την σελίδα μας .


Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή του επισκέπτη/χρήστη κατά την πλοήγησή του στην ιστοσελίδα www.face2face.gr. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν την www.face2face.gr για την προηγούμενη δραστηριότητά του χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται για την διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη/ χρήστη όσον αφορά στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων της www.face2face.gr, για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς, καθώς και για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης/ χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους. Επιπλέον, το πληροφοριακό σύστημα της www.face2face.gr συλλέγει αυτόματα πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτεται ο επισκέπτης/ χρήστης της και σχετικά με τους συνδέσμους σε ιστοτόπους τρίτων που ενδέχεται να επιλέξει μέσω της χρήσης της www.face2face.gr.


Ο επισκέπτης/ χρήστης της www.face2face.gr μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμα του για πλοήγηση στο Διαδίκτυο (web browser) κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/ χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας.


Οδηγία Ε.E


«Η αποθήκευση πληροφοριών ή η απόκτηση πρόσβασης σε ήδη αποθηκευμένες πληροφορίες στον τερματικό εξοπλισμό συνδρομητή ή χρήστη επιτρέπεται μόνο αν ο συγκεκριμένος συνδρομητής ή χρήστης έχει δώσει τη συγκατάθεση του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση κατά την παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2472/1997, όπως ισχύει. Η συγκατάθεση του συνδρομητή ή χρήστη μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής. Τα παραπάνω δεν εμποδίζουν την οποιαδήποτε τεχνικής φύσεως αποθήκευση ή πρόσβαση, αποκλειστικός σκοπός της οποίας είναι η διενέργεια της διαβίβασης μίας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή η οποία είναι αναγκαία για την παροχή υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας, την οποία έχει ζητήσει ρητά ο χρήστης ή ο συνδρομητής. Με πράξη της Αρχής Προστασίας δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) ορίζονται ειδικότερα οι τρόποι παροχής πληροφοριών και δήλωσης της συγκατάθεσης».


Πρόσφατα ενσωματώθηκε στο Ελληνικό Δίκαιο η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/136/ΕΚ που αφορά στην τροποποίηση της οδηγίας 2002/58/ΕΚ σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η ενσωμάτωση πραγματοποιήθηκε μέσω του Ν. 4070/2012 (Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων και άλλες διατάξεις), ο οποίος με τη σειρά του τροποποιεί τον ισχύοντα Ν. 3471/2006 (περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών).


Σύμφωνα με την τροποποίηση, η μέχρι σήμερα ισχύουσα παρ. 5 του αρ. 4 περί “απορρήτου”:


«Απαγορεύεται η χρήση των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την αποθήκευση πληροφοριών ή την απόκτηση πρόσβασης σε πληροφορίες αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό συνδρομητή ή χρήστη, ιδίως δε με την εγκατάσταση κατασκοπευτικών λογισμικών, κρυφών αναγνωριστικών στοιχείων και άλλων παρόμοιων διατάξεων. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η οποιαδήποτε τεχνικής φύσεως αποθήκευση ή πρόσβαση, αποκλειστικός σκοπός της οποίας είναι η διενέργεια ή διευκόλυνση της διαβίβασης μίας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή η οποία είναι αναγκαία μόνο για την παροχή υπηρεσίας στην κοινωνία των πληροφοριών, την οποία έχει ζητήσει ρητά ο χρήστης ή ο συνδρομητής. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η χρησιμοποίηση τέτοιων διατάξεων επιτρέπεται μόνον εάν παρέχονται στον συγκεκριμένο συνδρομητή ή χρήστη σαφείς και εκτεταμένες πληροφορίες, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 2472/1997, όπως ισχύει, και ο υπεύθυνος ελέγχου των δεδομένων παρέχει στον συνδρομητή ή χρήστη το δικαίωμα να αρνείται την επεξεργασία αυτή. Με πράξη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ορίζονται ειδικότερα οι τρόποι παροχής πληροφοριών, παροχής του δικαιώματος άρνησης ή αίτησης συγκατάθεσης.»


Τροποποιείται, κατ΄αντιστοιχία με το αρ. 5, παρ. 3 της Οδηγίας 2009/136/ΕΚ ως εξής:


«Η αποθήκευση πληροφοριών ή η απόκτηση πρόσβασης σε ήδη αποθηκευμένες πληροφορίες στον τερματικό εξοπλισμό συνδρομητή ή χρήστη επιτρέπεται μόνο αν ο συγκεκριμένος συνδρομητής ή χρήστης έχει δώσει τη συγκατάθεση του μετά από σαφή και εκτενή ενημέρωση κατά την παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2472/1997, όπως ισχύει. Η συγκατάθεση του συνδρομητή ή χρήστη μπορεί να δίδεται μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων στο φυλλομετρητή ιστού ή μέσω άλλης εφαρμογής. Τα παραπάνω δεν εμποδίζουν την οποιαδήποτε τεχνικής φύσεως αποθήκευση ή πρόσβαση, αποκλειστικός σκοπός της οποίας είναι η διενέργεια της διαβίβασης μίας επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή η οποία είναι αναγκαία για την παροχή υπηρεσίας της κοινωνίας της πληροφορίας, την οποία έχει ζητήσει ρητά ο χρήστης ή ο συνδρομητής. Με πράξη της Αρχής Προστασίας δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) ορίζονται ειδικότερα οι τρόποι παροχής πληροφοριών και δήλωσης της συγκατάθεσης».


Όροι χρήσης της υπηρεσίας Ενημερωτικού Δελτίου («newsletter»)


Η εγγραφή και χρήση των υπηρεσιών newsletter συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση, συναίνεσή και συμφωνία του επισκέπτη/χρήστη με τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις.


Το περιεχόμενο διατίθεται με τη μορφή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αποκλειστικά προς τους εγγεγραμμένους χρήστες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και περιεχόμενο της ιστοσελίδας www.face2face.gr που καλύπτεται από τους παρόντες όρους χρήσης.


Πιο συγκεκριμένα το περιεχόμενο των newsletters και οποιαδήποτε από τις ιδέες, σχέδια, γραφικά, φωτογραφίες, κείμενο, ηχητικά δεδομένα και οπτικοακουστικό υλικό, έγγραφα και κάθε άλλο υλικό που περιέχεται στα newsletters αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της www.face2face.gr και προστατεύονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες εθνικές και ευρωπαϊκές διατάξεις. Η χρήση των newsletters δύναται να είναι μόνο προσωπική και ιδιωτική ενώ απαγορεύεται η προώθηση και επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικούς ή άλλους που υπερβαίνουν τη συνήθη ιδιωτική χρήση. Απαγορεύεται ρητά κάθε χρήση, δημοσίευση, αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση ή μετάδοση του περιεχομένου των newsletters χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συναίνεσή της www.face2face.gr , σύμφωνα με τις γενικές αρχές του αστικού δικαίου για τα συναλλακτικά ήθη, τις διατάξεις για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των προσωπικών δεδομένων. Η www.face2face.gr τηρεί κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία της από ενέργειες που βλάπτουν τα συμφέροντά της καθώς και την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών της μέσω της ιστοσελίδας www.face2face.gr.


Κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία Newsletter συμφωνείτε ότι η ιστοσελίδα www.face2face.gr θα αποθηκεύσει την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για χρήση αποκλειστικά από το www.face2face.gr και σύμφωνα με τους παρόντες όρους χρήσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που αναλύονται ανωτέρω.


Εφαρμοστέο Δίκαιο




Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις καθώς και οποιαδήποτε τροποποίησή τους διέπονται και συμπληρώνονται βάσει των διατάξεων του Ελληνικού δικαίου και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει και αφαιρείται από το παρόν χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Οι όροι χρήσης που περιγράφονται στο παρόν δεσμεύουν από κοινού την www.face2face.gr και τον επισκέπτη/ χρήστη που προβαίνει σε χρήση των υπηρεσιών της. Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων που παρουσιάζονται στο παρόν θα λαμβάνεται υπόψη και θα καθίσταται δεσμευτική μόνον εφόσον έχει καταρτιστεί εγγράφως και έχει δημοσιοποιηθεί μέσω της παρούσας τοποθεσίας.